Skip to content Skip to footer

Välkommen till ett aktivt konfirmationsläger i Orsa

För dig som älskar spännande natur, äventyr och rörelse

Gillar du att röra på dig, diskutera livet och dessutom göra det i naturen. På våra  konfirmationsläger i vackra Orsa får man uppleva gemenskap och träffa många nya vänner. Vi reflekterar över livet i små och stora samtalsgrupper och undervisningen grundar sig i kristen tro där vi pratar om och funderar över existentiella och etiska frågor. Du får vara med om aftonbön i naturen, kanske vid ett altare vi själva byggt av det som skogen bjuder, du får fira gudstjänst i kyrkan, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.    Vi använder närheten till vildmarken och förstklassiga idrottsanläggningar när vi sammanför undervisningen med kanot hike, mountainbike cykling på trails i skogen, galet roliga bubble balls, bad i både sjö och pool, sång och grillade marsmallow vid lägerelden. Vi besöker även Orsa Rovdjurspark och åker på en heldagsutflykt till Leksands sommarland med äventyrspark och vattenland. Våra ledare är alla utbildade både som konfirmand- och idrottsledare, vi bor på fjället i 4-stjärniga stugor och maten serveras i bufféform av utbildade kockar.

I Orsa växer vi tillsammans och träffar vänner för livet

Boende

Boende sker i bekväma 4-stjärniga stugor med mellan 10-16 bäddar i varje stuga, stort vardagsrum kök med matplats, två toaletter, bastu och dusch.

Mat

Samtliga måltider äter vi på restaurang i närområdet. Både vid middag och lunch möts vi av en näringsriktig buffé som tillagats av lokala kockar. Här finns något för alla och har du matallergier/specialkost anger du det redan vid anmälan.

Aktiviteter

På Orsa konfirmationsläger sätter vi aktiviteter i fokus vi gillar att röra på oss och det genomsyrar alla våra aktiviteter. Här finns det möjlighet att ta del av det välutbyggda systemet för outdooraktiviteter som cykling, löpning, vandring, bollsport, paddling och skidåkning. Vi besöker även rovdjursparken i Orsa och vattenlandet i Leksand.

Ledare

Våra ledare har dubbla ledarutbildningar både RFs idrottsledarutbildning och Stiftets konfirmandledarutbildning. Vi arbetar med små grupper om 10 personer och varje grupp har sin egen dedikerade ledare.

Värderingar

På våra läger talar vi vänligt med varandra och vi behandlar alla våra kompisar med respekt. Alla ska känna sig välkomna och bekräftade på sina egna villkor. Vi har nolltolernas mot mobbning, alkohol, droger och tobak. Under lägret är det helt mobilfritt, medtagna telefoner förvaras säkert under lägervistelsen, samtal till och från lägret sker med lägertelefonen. Det är viktigt att du följer våra ordningsregler, de har kommit till för att skapa trivsel för såväl elever som ledare och för att alla ska ha så roligt som möjligt

Avgifter

Avgifter
Totalt 15000 kr. I priset ingår all mat, boende, aktiviteter, utflykter, kursmaterial och undervisning i 19 dagar, lägertröja, kyrkans clearingavgift, hyra av folkdräkt vid konfirmation samt alla inträden till sommarland och rovdjursparken.

Betalning
Vill man bli garanterad en plats betalar man snarast möjligt.

Anmäl intresse

Program

FÖRSTA DAGEN
08-16: Bussresa från Stockholm
16-18: Inskrivning
18-19: Middag
19-21: Namnlekar, trygghetsövningar, samarbetsaktiviteter
21-22. Andakt

LÄGERDAGARNA
08-09: Frukost
09-12: Konfirmationspass med andakt
12-13: Lunch
13-18: Sport och lek med mellanmål eller dopgudstjänst eller gudstjänst med nattvard
18-19: Middag
19-21: Organiserade aktiviteter
21-22: Andakt 

SISTA DAGEN
08-09: Frukost
10-12: Konfirmationsgudstjänst
13-18: Hemresa med tåg, buss eller egen bil

Övrig information

Resan till Orsa
Vi åker buss från Stockholm C till Orsa. Hemresan sker vanligtvis med egen bil då föräldrarna vill uppleva konfirmationen. Information om avgångtider, biljetter och plats kommer till er ca två veckor innan lägerstart. 

Mobiltelefon
Inga mobiltelefoner är tillåtna under lägret. Vi kommer samla in alla som har med sig desa vid lägerstart och de återfås vid lägrets slut. Vårdnadshavare kan alltid nå oss ledare vi lägertelefonen. 

Vara en god kamrat, göra sitt bästa och följa reglerna
Vi har nolltolerans mot alla typer av tobak, droger, alkohol, mobbning, dålig attityd, kränkningar och övergrepp. Här visar vi hänsyn och följer reglerna. Överträdelser medför omedelbar avstängning och hemresa sker på föräldrarnas ansvar.

Fickpengar
Mat och dryck är redan betald. Ni kan ge ungdomarna lite småpengar om de vill kunna köpa något vid behov i vår lilla butik. Detta är begränsat. OBS endast kortbetalning.

Medlemskap i Svenska kyrkan
– är en förutsättning för att få subventionerat pris (clearingavgiften)

Dop
För att kunna konfirmeras måste man vara döpt. De elever som inte är döpta meddelar detta till prästen, så ordnas en dopceremoni på plats.

 

Konfirmationen

Preliminärt upplägg och tider – kommer att skickas ut i detalj 
10.00-11.30 Eleverna håller i predikningar i smågrupper där familjoch vänner får rotera och ta del av samtliga. 
12.00-13.00 Vi dukar upp en fest lunch för alla våra fantastiska konfirmander där familj och vänner är välkomna.
13.30-14.30 Konfirmationsgudtjänst i kyrkan.
15.00 Hemfärd – Tack alla underbara ungdomar och lycka till i Livet!

Försäkringar
Ungdomarna MÅSTE vara medförsäkrad i er hemförsäkring. 

Övrig information skickas löpande till de som har betalat avgiften. 

Vi hälsar era barn varmt välkomna till underbara Orsa.