Skip to content Skip to footer

Välkommen till ett aktivt sport- och vildmarksläger i Orsa

Välkommen till Sveriges häftigaste sport- och vildmarksläger för barn och ungdomar 8–15 år!

Här får barn och ungdomar 815 år prova friluftslivet på riktigt. Det är här Wild Kids spelades in och i Orsa ägnar vi oss åt allt från cykling, skidåkning, kanoting, orientering, skogsvandring, sjunga gamla svenska visor vid lägerelden till att hälsa på vargar och björnar i Orsa Rovdjurspark. Våra unga sportiga ledare tar hand om deltagarna dygnet runt och reseledarna följer med barnen med tåg från Stockholm och Göteborg. Vid ett tillfälle åker vi dessutom till äventyrsparken i Leksand för att bland annat besöka vattenlandet.
 
Vi ställde om verksamheten redan sommaren 2020 och vet att vi kan genomföra våra läger. I Orsa delar vi upp oss i små grupper om 10 i varje, sprida ut oss på ett flertal aktiviteter och ordna boende i mindre stugor. Inför varje nytt läger har vi bussar som avgår från centralstationen i Stockholm. Oavsett varifrån i landet barnen ansluter med tåg så kan våra ledare möta dem och se till att de kommer med bussen. Samma sak på hemvägen. Våra barn förtjänar att kunna åka på roliga och säkra läger.
 
Orsa Sports Camp är ett varumärke under Leksand Sports Camp AB.
Kontakta platschef Simon Norlander vid frågor: 073-511 46 29

Boende

Boende sker i bekväma 4-stjärniga stugor med mellan 10-16 bäddar i varje stuga, stort vardagsrum kök med matplats, två toaletter, bastu och dusch.

Mat

Samtliga måltider äter vi på restaurang i närområdet. Både vid middag och lunch möts vi av en näringsriktig buffé som tillagats av lokala kockar. Här finns något för alla och har du matallergier/specialkost anger du det redan vid anmälan.

Aktiviteter

På Orsa Sports Camp sätter vi aktiviteter i fokus vi gillar att röra på oss och det genomsyrar alla våra aktiviteter. Här finns det möjlighet att ta del av det välutbyggda systemet för outdooraktiviteter som cykling, löpning, vandring, bollsport, paddling och skidåkning. Vi besöker även rovdjursparken i Orsa och vattenlandet i Leksand.

Ledare

Våra ledare är utbildade och de flesta har RFs idrottsledarutbildning. Vi arbetar med små grupper om 8-10 personer och varje grupp har sin egen dedikerade ledare. Vid upphämtning i storstäderna har vi alltid ledare med på resan.

Är du över 18 år och intresserad av att bli ledare?
Läs mer och ansök här!

Värderingar

Vi har nolltolerans mot mobbing alkohol, droger och tobak. Medtagna telefoner förvars säkert under hela vistelsen. Samtal till och från lägret sker med lägertelefonen.

Priser och betalning

Deltagaravgift för hel vecka (mån-sön) inkl anmälningsavgift: 6 000 kr

  • Sportaktiviteter på förmiddagarna
  • Aktiviteter på eftermiddagarna
  • Organiserade kvällsaktiviteter
  • Ledare tar hand om barnen dygnet runt
  • Boende i moderna stugor
  • Nyttig mat i restaurangmiljö
  • Lägertröja

Avbeställning
Avbokning utan läkarintyg kan ske fyra veckor innan lägerstart, varpå man får tillbaka allt utom anmälningsavgiften på 2000 kr.

Avbeställningsskydd (del av pandemigarantin): 500 kr
Har man tecknat avbeställningsskydd får man tillbaka alla lägeravgifter oavsett skäl och utan behov av läkarintyg vid avbokning fyra veckor innan lägerstart. 

Pick-Up Service
Vill ni att vi hämtar och lämnar barnen från Stockholm, Göteborg eller Malmö? Då kan ni boka tåg eller bussresa med medföljande reseledare (tur&retur):

  • från Stockholm C: 1 000 kr
  • från Göteborg C: 1 500 kr
  • från Malmö C: 2 000 kr
 

Program

Första dagen
08–16: Ditresa med buss eller egen bil
16–18: Inskrivning
18–19: Middag
20–21: Kvällsaktiviteter
22–07: God natt
 
Lägerdagarna
07–08: Uppstigning
08–09: Frukost
09–12: Aktivitet 
12–13: Lunch
14–17: Eftermiddagsaktiviteter med bad
18–19: Middag
19–21: Kvällsaktiviteter
22–07: God natt
 
Sista dagen
07–08: Uppstigning
08–09: Frukost
09–12: Städning
12–13: Lunch
13–18: Hemresa med buss eller egen bil