Skip to content Skip to footer

Välkommen till ett aktivt sport- och vildmarksläger i Orsa

Välkommen till Sveriges häftigaste sport- och vildmarksläger för barn och ungdomar 8–15 år!

Här får barn och ungdomar 8–15 år prova friluftslivet på riktigt. Det är här Wild Kids spelades in och i Orsa ägnar vi oss åt allt från cykling, rullskridskor, kanoting, orientering, skogsvandring, mysigt häng vid lägerelden som allt som oftast ackompanjeras av stämningshöjande gitarrspel vid lägerelden till att hälsa på vargar och björnar i Orsa Rovdjurspark. Våra unga sportiga ledare tar hand om deltagarna dygnet runt och reseledarna följer med barnen med tåg från Stockholm och Göteborg. Under en utflyktsdag åker vi dessutom till äventyrsparken i Leksand för att bland annat besöka vattenlandet.
 
Orsa delar vi upp oss i små grupper om 10 i varje och efter frukost som serveras i våra 4-stjärniga stugor beger vi oss till Orsa Grönklitts fantastiska aktivitetsområde för full fart på olika stationer under dagen. Inför varje nytt läger har vi bussar som avgår från centralstationen i Stockholm. Oavsett varifrån i landet barnen ansluter med tåg så kan våra ledare möta dem och se till att de kommer med bussen. Samma sak på hemvägen. Våra barn förtjänar att kunna åka på roliga och säkra läger.
 

Boende

Boende sker i bekväma 4-stjärniga stugor med mellan 10-16 bäddar i varje stuga, stort vardagsrum kök med matplats, två toaletter, bastu och dusch.

Mat

Samtliga måltider äter vi på restaurang i närområdet. Både vid middag och lunch möts vi av en näringsriktig buffé som tillagats av lokala kockar. Här finns något för alla och har du matallergier/specialkost anger du det redan vid anmälan.

Aktiviteter

På Orsa Sports Camp sätter vi aktiviteter i fokus vi gillar att röra på oss och det genomsyrar alla våra aktiviteter. Här finns det möjlighet att ta del av det välutbyggda systemet för outdooraktiviteter som cykling, löpning, vandring, bollsport, paddling, minigolf, bad i anläggningens pool osv. Vi besöker även rovdjursparken i Orsa och äventyrs- och vattenlandet i Leksand.

Ledare

Våra ledare är utbildade och de flesta har RFs idrottsledarutbildning. Vi arbetar med små grupper om 8-10 personer och varje grupp har sin egen dedikerade ledare. Vid upphämtning i storstäderna har vi alltid ledare med på resan.

Är du över 18 år och intresserad av att bli ledare?
Läs mer och ansök här!

Värderingar

Vi har nolltolerans mot mobbing alkohol, droger och tobak. Medtagna telefoner förvars säkert under hela vistelsen. Samtal till och från lägret sker med lägertelefonen.

Priser och betalning

Deltagaravgift för hel vecka (mån-sön): 5 995 kr

Detta ingår:

 • Sportaktiviteter på Orsa Grönklitts fantastiska outdoor anläggningar på förmiddagarna
 • Aktiviteterna fortsätter efter lunch och vi fyller även eftermiddagarna med en runda på minigolfbanan, bad i sjön vid områdets egen sandstrand eller anläggningens pool med mera.
 • Organiserade kvällsaktiviteter med bland annat beach vollyboll och häng vid lägerelden
 • Ledare tar hand om barnen dygnet runt
 • Boende i moderna stugor
 • Nyttig mat i restaurangmiljö
 • Lägertröja
 •  

Avbeställning
Avbokning utan läkarintyg kan ske fyra veckor innan lägerstart, varpå man får tillbaka allt utom en administrations- och uppläggningsavgift på 2000 kr.

Avbeställningsskydd: 500 kr
Har man tecknat avbeställningsskydd får man tillbaka alla lägeravgifter oavsett skäl och utan behov av läkarintyg vid avbokning fyra veckor innan lägerstart. 

Pick-Up Service
Vill ni att vi hämtar och lämnar barnen från Stockholm, Göteborg eller Malmö? Då kan ni boka tåg eller bussresa med medföljande reseledare (tur&retur):

 • från Stockholm C: 1 000 kr
 • från Göteborg C: 1 500 kr
 • från Malmö C: 1 500 kr (vid minst 8 personer)
 

Program

Ankomstdagen

Från ca 10:00 avresa Malmö/Göteborg/Stockholm
15:00 Check in
16:30 Aktivitet
18:00 Middag
20:00 Kvällsaktivitet
22:00 Godnatt

 
Kollodagarna

07:30 Uppstigning
08:15 Frukost
09:30 Aktiviteter
12:30 Lunch
14:00 Aktiviteter & Bad i pool
18:00 Middag
19:00 Kvällsaktiviteter
22:00 Godnatt

 
Avresedagen

07:30 Uppstigning
08:00 Frukost
08:45 Packa ihop stugan
10:00 Avslutningsaktivitet & Gruppfoto 
12:30 Lunch
13:30 Upphämtning av barn & hemresa

Aktuella Sportläger 2022

13 Juni - 19 Juni

27 Juni - 3 Juli

8 Augusti - 14 Augusti